600 gram kippen gehakt(dij vlees)
50 gram wit brood zonder korst(twee à drie sneetjes)
30 ml volle melk
60 gram ui blokjes klein
120 gram witte asperges geschild gewicht
40 gram pijn boom pitten
40 gram uitgebakken ontbijt spek reepjes(rauw gewicht60 gram)
1 groot ei
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 mespunt nootmuskaat(liefst vers geraspt)
6 gram zout
2 eetlepel gehakte peterselie
Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei waaronder u zout, peper en nootmuskaat verwerkt heeft.
Week het witbrood in de melk, de melk moet opgenomen zijn. Wanneer het brood nat overkomt dan met beleid licht uitknijpen. Maak het brood fijn en meng het onder het gehakt.
Snijdt de asperges in kleine stukjes van ongeveer 0,5 cm. Meng ook met het gehakt.
Was de peterselie, schudt het vocht eraf en pluk de peterselie van de stelen. Hak de peterselie en meng met het gehakt.
Laat het gehakt mengsel opstijven in de koelkast, ongeveer 1 uur, vorm hierna de hamburgers.
Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden.