Merengue rol

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 10
Moeilijkheidsgraad: 3
Het nagerecht waar altijd plaats voor is in de maag geïnspireerd door Yotam OttoLenghi.

Benodigdheden

400 gram schoon eiwit
740 gram fijne kristal suiker
15 gram vanille-essence of het merg van 1 vanille peul.
15 gram witte wijnazijn
20 gram maïzena

1,1 liter slagroom
450 gram mascarpone
50 gram poedersuiker(en nog wat reserve voor de decoratie)
40 ml. rozen water.
300 gram frambozen
100 gram blauwe bessen
150 gram aardbeien
150 gram bramen
4 eetlepels gedroogde rozenblaadjes(optioneel)
120 gram grof gehakte gepelde pistachenootjes
100 gram amandelschaafsel
70 gram poedersuiker
Mint takjes voor Deco en gesneden blaadjes voor de vulling.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden
Bekleed een lage oven schaal 45 x30 met bakpapier met een opstaande rand van 1 cm. Dit dus drie maal maken. Wilt u een kleiner recept deel dan door drie. Waarschijnlijk heeft u voor een compleet recept twee platen nodig.

Zorg dat de beslag kom en garde vetvrij zijn, klop deze op tot het eiwit schuimig is en voeg dan al rustig draaiende beetje voor beetje de suiker toe. Het resultaat moet een glanzend schuim zijn.
Vouw er met een metalen lepel de vanille essence, maïzena en azijn onder door.
Uitspreiden over de het bakpapier, gelijkmatig.
Bak de merengue een kleine dertig minuten af in de voor verwarmde oven. Er moet een korstje op komen, gaar zijn maar nog wel zacht zijn. Dus niet droog gebakken.

Laat afkoelen. Kiep de merengue om op een schoon bakpapier, en haal het papier er voorzichtig af. De merengue ligt nu omgekeerd op een nieuw bakpapier op de werkbank.
Voordat u de room mix hierover gaat strijken, eerst laten afkoelen.


Klop de room op samen met de mascarpone de poedersuiker, en rozenwater er doorheen. Redelijk stijfkloppen.
Smeer deze crème uit over de merengue,(houdt een paar lepels achter voor de decoratie) houdt 1 cm vrij bij iedere rand.
Maak van de gekneusde pistaches, amandelen en de poedersuiker een krokant door deze licht te laten karamelliseren. Continu blijven roeren met een houten lepel. En direct op bakpapier storten en af laten koelen.
Strooi een gedeelte van het fruit over de vulling met een gedeelte van de rozenblaadjes en het noten krokant en gesneden mint blad.
Rol met behulp van het bakpapier de merengue rol aan de lange kant op.

Leg de rol op een schaal, breng nonchalant de resterende crème op de rol aan.
Garneer de rol met de pistaches, rozenblaadjes en resterende fruit en de mint takjes.
Laat nog 1 uur opstijven in de koelkast.
Snijdt met een vochtig mes de rol in plakken..

Verband doos bij de hand want u eet uw vingers erbij op.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes