Uitgelicht
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 514
Deze stille zaterdag was alles behalve stil, de studio was vol leven
knolselderijsoep

Ons Moeders Knolselderij Soep

Deze winterse soep was bij ons thuis een soep waar wij met het gezin naar uit keken. Wij waren met 7 kinderen en natuurlijk ons moeder en ons vader. Mijn moeder zou op 01-11 nu 94 geworden zijn. Zij was een keukenprinses, zij is voor mij dan ook een inspiratie geweest om ook te gaan koken.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 6

Ingrediënten

Knolselderij soep (1 Knolselderij van ongeveer 1kg) 1 kg. in kleine blokjes gesneden knolselderij met schil 1 liter kippen bouillon(of vegetarische bouillon) 100 gram uien
 in kleine blokjes gesneden 50 gram roomboter 4 gram paprika poeder 100 ml. slagroom 1kleine afgestreken theelepel zwarte peper poeder 12 plakjes dun gesneden ontbijtspek 4 eetlepels vers gehakte krulpeterselie zout om naar wens op smaak te brengen

Bereiding

Was de knolselderij grondig, bij voorkeur zand vrij borstelen. Daar waar de wortels gezeten hebben is het nauwkeurig controleren op zand, desnoods snijdt u dit gedeelte economisch weg. Snijdt de knolselderij in kleine blokjes. 90 % van de knolselderij aan bakken met de ui in de room boter, de knolselderij met ui mogen licht gebakken zijn, dan voegt u de paprika poeder en de peper toe. Deze mogen niet verbranden. Voeg nu de bouillon toe. Kook de knolselderij compleet gaar. Pureer deze massa in een blender of mixer, en voeg nu de slagroom toe. Nu het laatste gedeelte van de knolselderij blokjes toevoegen en kort laten koken. Bak het ontbijtspek krokant uit. Het vrijgekomen vet doet u bij de soep. Verkruimel het ontbijtspek en serveert u apart bij de soep, zo ook met de vers gehakte peterselie Maak de soep eventueel op smaak met zout, let wel op omdat u de spekjes ook nog toe voegt aan tafel. Mocht de soep te stevig zijn dan kunt u nog wat bouillon toevoegen. Serveer tip. Grof brood met roomboter combineren prima met deze soep.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Songfestival Top 3
Abba –
Waterloo
Brother of men –
Save al your kisses for me
Johny Logan –
Whats another Year
Uitzending op: 14 mei, 2022