Risotto truffel Bitterballen

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 10
Moeilijkheidsgraad: 3
Dit keer bijzondere bitterballen die handgemaakt worden met niet de gebruikelijke ingrediënten.

Benodigdheden

2.5 liter water
375 gram witte champignons in kleine blokjes
375 gram kastanjechampignons in kleine blokjes
300 gram porto bello gesneden in kleine blokjes
Rapunzel bouillonpoeder naar smaak
50 gram gedroogde cèpes (eerst goed spoelen en daarna 15 minuten weken in 200 ml.lauw water)
Bereidingswijze:
Bovenvermelde ingrediënten koken tot een bouillon.

Ingredienten:
500 gram fijngesnipperde ui
50 ml olijfolie ev
1 kg risotto rijst
50 ml witte truffel olie (???)
30 gram vers gehakte peterselie

Bereiding

Olijfolie verhitten, ui erin aan zweten, hierna de risotto rijst verder aan zweten.
Daarna pas de truffel olie toevoegen
Voeg nu de bouillon toe, en gaar de risotto langzaam aan.
.!00 gram roomboter en 150 gram geraspte oude kaas en 100 gram truffel tappenade toevoegen tegen einde van garing. Zo ook de gehakte peterselie.
Storten in gastronoom bak, afkoelen.

A l’Anglaise paneren met bloem, eiwit en panko

Meer recepten

Fraise Romanoff
Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.