Vegetarische seizoen omelet

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 3

Benodigdheden

Omelet:
12 eieren maat M
140 ml. Slagroom 30 % tot 35% vetgehalte
1 mespunt zwarte peper gemalen
1 mespunt nootmuskaat gemalen
1 eetlepels vers gehakte krulpeterselie
Zout om naar wens op smaak te brengen
200 gram gegaarde witte asperges maat dun
200 gram gegaarde groene asperges
6 gram zeewier flakes (anders geroosterde nori vellen verkruimeld)
24 milde ingelegde rode mini pepertjes (sligro of Hanos)

Garnituur:
Sla garnituur
60 gram gegaarde witte asperges
60 gram gegaarde groene asperges
12 rode milde ingelegde mini rode pepertjes (sligro of Hanos)

Bereiding

Klop de eieren los met de slagroom en de specerijen en het zout.
Gebruik een antiaanbakpan of ceramische pan om een zacht gegaarde platte omelet te maken.
Stort deze op een werkbank, leg hierin de andere ingrediënten. Rol de omelet op , verwarm kort voor het serveren in een voorverwarmde oven van 80 graden Celsius.
Dit voor maximaal 15 minuten.

Breng op het bord en garneer af met de garnituur ingrediënten.
Je kunt de sla aanmaken met een kruiden dressing.

Meer recepten

Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.