Uitgelicht
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 514
Deze stille zaterdag was alles behalve stil, de studio was vol leven
Goedemorgen Café Vis in Zoutkorst

Zeebaars met zoutkorst

Met een zoutkorst kun je producten onder een luchtdichte laag garen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van vochtig grijs zeezout of wit grof zout dat je met eiwit aanmaakt.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3
Aantal personen: 2

Ingrediënten

1,2 kg grof grijs zeezout 3 eiwit = 100 gram 50 gram bloem 30 ml water 1 vis van het seizoen van ongeveer 500 /600gram (zeebaars, dorade, roodbaars) Is de vis groter dan ook het recept aanpassen. Vulling vis met tuinkruiden, knoflook en citroen. Snijdt ook wat tuinkruiden fijn zoals rozemarijn en tijm of de topjes van de venkel om door het zout te mengen.

Bereiding

Keltisch zeezout is een speciaal soort zout dat zeer veel mineralen en sporenelementen bevat. Dat geld ook voor Sel de Guerande. Daardoor is het smakelijker dan het witte keukenzout dat we kopen in de supermarkt. Het zout wordt, deels met de hand, gewonnen in Bretagne in Frankrijk. Het is bedoeld als keukenzout.en heeft enkele kleine gezondheidsvoordelen t.o.v. normaal keukenzout. . Dat zeezout meer mineralen en spoorelementen bevat is wel bekend. Zorg dat de vis leeggehaald is en ont schubt, drooggedept. Meng het zout met het eiwit, bloem en water. Moet het gluten vrij zijn dan laat je de bloem achterwegen. Bedek een ovenschaal met een laag van ongeveer 2 cm van het zoutmengsel. Plaats de gevulde vis op de zoutlaag en bedek deze rondom met een even dikke laag. Druk het zout goed aan en controleer of het product goed bedekt is. Gaar het product in de oven die op 210 graden Celsius is voorverwarmd. Dit duurt ongeveer 30 minuten Laat daarna nog tien minuten buiten de oven rusten. Om hem te serveren breek je de korst open, haal de vis uit de korst. Haal de huid ervan af en druppel hier wat olijfolie en citroen sap overheen.de korst is niet eetbaar en moet verwijderd worden. Serveer hier gestoomde of ovengegaarde krieltjes bij met schil en peterselieboter, gestoofde venkel gegaard met jus d’orange.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Songfestival Top 3
Abba –
Waterloo
Brother of men –
Save al your kisses for me
Johny Logan –
Whats another Year
Uitzending op: 14 mei, 2022