Zeebaars met zoutkorst

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 2
Moeilijkheidsgraad: 3
Met een zoutkorst kun je producten onder een luchtdichte laag garen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van vochtig grijs zeezout of wit grof zout dat je met eiwit aanmaakt.

Benodigdheden

1,2 kg grof grijs zeezout
3 eiwit = 100 gram
50 gram bloem
30 ml water
1 vis van het seizoen van ongeveer 500 /600gram (zeebaars, dorade, roodbaars) Is de vis groter dan ook het recept aanpassen.
Vulling vis met tuinkruiden, knoflook en citroen.
Snijdt ook wat tuinkruiden fijn zoals rozemarijn en tijm of de topjes van de venkel om door het zout te mengen.

Bereiding

Keltisch zeezout is een speciaal soort zout dat zeer veel mineralen en sporenelementen bevat. Dat geld ook voor Sel de Guerande.
Daardoor is het smakelijker dan het witte keukenzout dat we kopen in de supermarkt. Het zout wordt, deels met de hand, gewonnen in Bretagne in Frankrijk. Het is bedoeld als keukenzout.en heeft enkele kleine gezondheidsvoordelen t.o.v. normaal keukenzout. . Dat zeezout meer mineralen en spoorelementen bevat is wel bekend.

Zorg dat de vis leeggehaald is en ont schubt, drooggedept.
Meng het zout met het eiwit, bloem en water.
Moet het gluten vrij zijn dan laat je de bloem achterwegen.
Bedek een ovenschaal met een laag van ongeveer 2 cm van het zoutmengsel.
Plaats de gevulde vis op de zoutlaag en bedek deze rondom met een even dikke laag.
Druk het zout goed aan en controleer of het product goed bedekt is.
Gaar het product in de oven die op 210 graden Celsius is voorverwarmd.
Dit duurt ongeveer 30 minuten
Laat daarna nog tien minuten buiten de oven rusten.
Om hem te serveren breek je de korst open, haal de vis uit de korst. Haal de huid ervan af en druppel hier wat olijfolie en citroen sap overheen.de korst is niet eetbaar en moet verwijderd worden.

Serveer hier gestoomde of ovengegaarde krieltjes bij met schil en peterselieboter, gestoofde venkel gegaard met jus d’orange.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes